Carta del decano Josep C. Benítez

 

El nuevo decano del ICOFCV se presenta ante todo el colectivo

Benvolguts companys,

En primer lloc, m’he de disculpar per la tardança en dirigir-me a vosaltres com a Degà de l’ICOFCV, però molts han estat els fronts que hem hagut d’abordar de manera “urgent”.

M’agradaria fer una reflexió en veu alta. Per què ens presentem a un embolic com este? Des dels inicis del Col·legi he estat més o menys prop d’ell (vaig ser, junt altres companys, els que iniciàrem la revista de l’ICOFCV “Fisioteràpia al dia”). Supose que com a molts de vosaltres, no m’agradava com es feien les coses al Col·legi, però tampoc feia res per canviar-ho. No obstant això, al final, una sèrie de circumstàncies van fer que em decidira a donar un pas al front, i dia darrere dia, segons anava contactant amb els que som l’actual Junta de Govern, més anava agafant il·lusió i ganes de tirar endavant.

Som un equip, o com m'agrada definir, un grup de treball. Ens caracteritza l'honestedat, l'estima per la nostra professió i les ganes de canvi. Volem una estructura transversal i no piramidal, on la presa de decisions siga consensuada per la Junta de Govern. Tenim les coses clares i volem fer, treballar, amb transparència, este serà el nostre estendard. Som conscients de la labor i el repte que ens espera, i hem decidit lliurement, com deia, fer un pas cap avant.

El que pretenem a l’ICOFCV no va a ser fàcil. Ho tenim clar. Volem professionalitzar la institució que ens representa, als Fisioterapeutes, davant la societat, les administracions, altres organitzacions i col·lectius. Volem una entitat amb pes, rigor, criteri i equitat.

Cinc van a ser les línies d’actuació al respecte:

-        Professionalització.

-        Formació.

-        Difusió.

-        Ocupació.

-        Sociabilitat.

M’aneu a permetre que més endavant vos les exposem com toca, amb la profunditat i extensió que en estes línies,  per raons obvies, no podríem donar-li.

Si que volem transmetre-vos que ens agradaria tindre un Col·legi pròxim, participatiu i eficient. Que done resposta al col·legiat. On tots tinguem cabuda i que siga punt d’unió per al col·lectiu, igual que ocorre en altres col·legis professionals.

Per este motiu, us demanem temps. Temps per a fer una anàlisi adequat de la institució i el seu funcionament actual, per tal d’establir les línies d’actuació necessàries per a aconseguir el que volem i prioritzar en conseqüència.

Per últim, m’agradaria fer públic que no tinc cap interès en perpetuar-me en el càrrec, estic ací per a aportar i per treballar, pel que si en qualsevol moment el col·lectiu de Fisioterapeutes considera que sóc un fre, no tindré cap inconvenient en deixar el meu lloc a qui puga ser més útil a la professió i al Col.legi.

Atentament,

Josep C. Benítez Martínez

Degà del ICOFCV

 

Versión en castellano